کتاب مواد لازمش به مقدار کافی، نوشته شده توسط نویسنده، منتقد و مدرس سیدمحمدحسین حسینی که برگزارکننده ی بسیاری از دوره های نویسندگی خلاق و داستان نویسی مقدماتی و پیشرفته است به زودی منتشر و در اختیار عموم قرار می گیرد. علاقمندان می توانند در تاریخ ۱۴۰۰/۸/۲۷ در رونمایی این کتاب که حاصل سال ها تدریس و پژوهش است، شرکت نمایند. به علاوه این کتاب را می توانید از طریق کلیک بر روی اینجا خریداری نمایید.
در ادامه پیشگفتار و سرفصل های کتاب مواد لازمش به مقدار کافی ارائه می شود.
پیشگفتار
کتاب پیشرو، حاصل تجربۀ بیش از پنجاه دوره کارگاه نویسندگی، معاشرت با هنرجو، نویسنده، منتقد و باشگاههای کتابخوانی است. از آنجا که برخلاف بعضی فعالان حوزۀ ادبیات، بهویژه ادبیات داستانی، در تلاش بودهام در بطن جامعه حضور داشته باشم و در متن زندگی اجتماعی مردم قدم بزنم، به این باور رسیدهام که برای حفظ رسوم، حرمتهای خانوادگی و اخلاقیات باید برای ادبیات اهمیتی ویژه قائل شد؛ چرا که آنچه میماند و نسل به نسل منتقل میشود، ادبیات و روایت (چه ادبیات شعری و چه داستانی) است.
اما هرگز نمیتوان گفت هر داستانی و کتابی، در تاریخ ماندگار شده است. آنچه به یادگار میماند، فقط و فقط شاهکارهای ادبی است. کما اینکه در دورۀ حافظ، سعدی، بیهقی، سیمین دانشور و پروین اعتصامی یا گوته، آلن پو، اُ. هنری، مارگارت میچل، مارکز و یوسا شاعران و نویسندگان بیشماری وجود داشتهاند که تنها تعداد اندکی از آنان، سرآمد دوران خویش شدند و آثارشان به ما رسیده است. پس برای ماندگارشدن و برقراری ارتباط با نسلهای آینده باید به فکر نوشتن آثار شاهکار و متفاوت بود. البته باید اضافه کنم که دستکمگرفتن خود و تصور آنکه نمیشود داستان شاهکار نوشت، به نوبۀ خود مانعی برای آفرینش شاهکار و البته مهر تأییدی بر این وضعیت خواهد بود.
در کتاب پیشرو قصد دارم امکانات و ابزارهایی که یک نویسنده در اختیار دارد تا بتواند اثرش را ماندگار، فراگیر و ارزشمندتر جلوه دهد، معرفی کنم. تعاریف، تقسیمبندیها و اصول اولیۀ داستاننویسی، مبحث مشترک تمامی آثار در این زمینه است. در این کتاب تلاش کردهام نکات آموزشی را با بیانی جدید، در قالب نکات کوتاه و با پرهیز از زیادهگویی برای مخاطب ارائه کنم.
سرفصلها
- مقدمه
- طعم ماندگار ادبیات
- ساختار شعلهای که داستان را میپزد
- مواد لازم به میزان کافی
- نمک روانشناسی و اسطورهها
- چاشنی فلسفه و جامعهشناسی
- زبان، قوام بخش داستان
- جایگاه مخاطب در داستان ما
- افزودنیهای غیر مجاز
- منابع